Publicat de: Marius Silvesan | 30/08/2011

Bisericile din Cehia isi pot recupera proprietatile confiscate, renuntand la subventiile de la Stat


biserica ceha     Conform datelor primite de la corespondenti-abonaţi aflaţi în zona Varşovia, Polonia, o figură proeminenta a ecumenismului din Cehia a salutat acordul care ar permite Bisericilor să-şi revendice terenurile şi clădirile confiscate în timpul regimului comunist, cu condiţia renunţării la subvenţiile primite de la Stat, informeaza Agentia de stiri LacasuriOrtodoxe.

   „Mingea este acum în terenul Guvernului, urmând ca el să pregătească legislaţia necesară”, a spus Joel Ruml, preşedinte al Consiliului Ecumenic Ceh, adăugând că se aşteaptă ca legislaţia să fie introdusă la începutul anului viitor.

   Protestantul, în vârstă de 58 de ani, a mai precizat că proiectul a fost soluţionat şi finalizat la Praga, în ziua de 25 august 2011, permiţând asociaţiilor religioase să îşi recupereze bunurile pe care comuniştii, începând cu anul 1948, le-au confiscat şi, în cazuri speciale, permiţându-le acestora să se bucure de compensaţii financiare.

http://stiri.lacasuriortodoxe.ro/news/relatia-stat-biserica/bisericile-din-cehia-isi-pot-recupera-proprietatile-confiscate-renuntand-la-subventiile-de-la-stat.html


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: