Publicat de: Marius Silvesan | 08/02/2011

Dialog anglicano-catolic


Arhiepiscopul Bernard Longley de Birmingham

Comisia Internaţională de Dialog Anglicano-Catolic (ARCIC) va intra într-o nouă fază de dialog cu întâlnirea programată pentru perioada 17-27 mai. Într-un comunicat al Consiliului Pontifical pentru Unitatea Creştinilor se spune că această nouă fază de lucru a fost cerută de Papa Benedict al XVI-lea şi de Arhiepiscopul anglican Rowan Williams de Canterbury la întâlnirea lor din noiembrie 2009. Prima întâlnire a noii faze a comisiei se va desfăşura la mănăstirea Bose din nordul Italiei.

Comunicatul informează că “sarcina acestei a treia faze a ARCIC va fi să analizeze întrebările fundamentale privitoare la ‘Biserica privită ca şi comuniune – locală şi universală’ şi ‘Cum în comuniune Biserica locală şi universală ajung la discernerea învăţăturii etice corecte’.” Şi se explică: “aceste teme legate între ele au reieşit din declaraţia comună a Papei şi a Arhiepiscopului de Canterbury”. Co-preşedinţii acestei faze sunt Arhiepiscopul catolic Bernard Longley de Birmingham, din Anglia, şi Arhiepiscopul anglican David Moxon de Noua Zeelandă. Comunicatul Vaticanului oferă lista tuturor membrilor, catolici şi anglicani, şi subliniază că “membrii acestei noi faze a ARCIC sunt din lumea întreagă, reprezentând o varietate de contexte culturale şi reunind diverse discipline teologice”.

Dialogul oficial dintre cele două Biserici se poartă prin Consiliul Pontifical pentru Unitatea Creştinilor din partea catolică, respectiv prin Departamentul pentru Unitate, Credinţă şi Ordine al Comuniunii Anglicane, şi a început acum 40 de ani.

Catholica.ro (5 februarie 2011)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: